Over Baldesigns

Festina Lente

PortretBaldesigns…

‘De behoefte om mooie dingen te maken!’ Dat is een van mijn grote drijfveren. Hiervoor neem ik de tijd. Doe wat nodig is om de beelden en emoties in mijn binnenwereld vorm te geven. Met alle zorg die het nodig heeft. Zoveel zaken in de moderne wereld moeten sneller maar het creatieve proces kan niet altijd versneld worden. Sommige ontwerpen vergen veel zorg, aandacht en tijd. Geen plaats voor ongeduld of haast.

‘Passie voor het vak, voor schoonheid, dat is wat nodig is.’

In vele culturen is men creatief. Grote kathedralen versierd door vaardige personen die hun hart hierin leggen zodat van de schoonheid genoten mag worden in dit leven en voor de generaties die volgen.

Met de start van een creatie is het eindpunt niet altijd in zicht. Vooral met de smeedtechniek Mokume Gane. In verbinding met de materialen ontstaat gaandeweg een beeld van wat het zal worden.

In samenspraak met u…

In het creatieve en technische proces kunt u betrokken worden. Zo heeft u invloed en is het mogelijk om uw emoties in het stuk mee te geven. Vanuit een idee zal een plan gestart worden. Vorm, materiaal en techniek staan toe wat we willen uitdrukken. Grote verrassingen ontstaan daar waar het hart meespreekt!